COVID-19 Maatregelen

Dit zijn de maatregelen in de horeca

 

Bij huishoudens en tweetallen wordt niet gehandhaafd op de anderhalve meter afstand. De ondernemer is verantwoordelijk voor de handhaving.
Controlegesprek bij binnenkomst. Voor je aan tafel gaat, moet je eerst een controlegesprek doen met een van de medewerkers. Zij vragen of je de afgelopen 24 uur last had van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten, of dat een huisgenoot van je dat heeft gehad.

Als het vermoeden bestaat dat je corona-gerelateerde klachten zou kunnen hebben, mag de toegang je worden geweigerd. Tussen klanten en personeel moet wel anderhalve meter afstand gehouden worden. Ontsmetten bij de ingang. Voordat je echt naar binnen mag, zul je eerst je handen moeten ontsmetten met hand gel of door ze te wassen.

Maximaal 4 mensen aan tafel. Aan tafel mag je met maximaal 4 mensen zitten. Een uitzondering wordt gemaakt voor huishoudens die bestaan uit meer personen, zoals een gezin met meer dan 2 kinderen. Aan de bar gelden dezelfde regels: maximaal 4 personen.

Ontsmetten na afloop. Na afloop van ieder bezoek moeten de tafels, stoelen en menukaarten grondig gereinigd worden.